RASTAKTIVITETER

Nu när skolan drar igång kanske ni kan planera in att göra om skolgården lite! 🙂 Detta vänder sig till framförallt grundskolan. Om ni har tid och lust att skapa lite mer rastaktiviteter för eleverna.

SPEL MED RÖRELSE För att försöka fånga upp de barn som kanske inte har intressen som innebär fysisk aktivitet har vi några förslag på hur man kan skapa rörelse med hjälp av enkla medel.

JÄTTESCHACK: Man skapar en schack spelplan på skolan, med fördel utomhus, genom att måla svarta och vita rutor, varje ruta bör vara ca 1x1m. Man kan gärna låta eleverna utföra det hela i samband med bild. På träslöjden kan man sen skapa ett projekt att framställa stora schackpjäser som kräver lite kraft att lyfta. På så vis har skolan nu ett spel som skapar rörelse där man i vanliga fall sitter still. Visar det sig att många elever visar intresse kan man utöka och bygga fler ”Jätteschackspel”

BOWLING: Med enkla medel kan man skapa en bowlingliknade bana, ett spel som många uppskattar och kan utföra. Banan kan göras ute eller inne med vanliga träplankor på varsin sida. Käglor gör man lätt med tomma petflaskor till hälften fyllda med sand. Man kan behöva justera tyngden på käglorna efter vad man har för klot. Klotet kan vara lite svårare att få fram, om man inte kan hitta ett begagnat billigt lätt klot kan man använda de flesta bollar. Fotboll, basketboll, medicinboll mm. Idrottsläraren har många bollar i lager. 🙂

JÄTTEFIA: Precis som med schackplanen kan man här med enkla medel måla upp en stor fia plan på en utvald yta. Fia pjäserna kan man som i schack framställa på träslöjden eller så låter man eleverna själva vara pjäser, man kan till exempel sy mössor på syslöjden i olika färger som skiljer eleverna åt. Till sist kan man framställa en tärning på träslöjden eller av någon trä eller papplåda. Man kan också starta ett projekt på skolan där eleverna själva får komma på idéer om hur man kan framställa vanliga familjespel i stort format där rörelse ingår. 

Det här är bara några idéer. Givetvis så är det möjlighet att titta på många spel som går att anordnas för att få igång lite rörelse.

Ni finner det hos KGMAB

Ni finner det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt, Det dagliga arbetet, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam