Grannfejden – Quick fix

Grannfejden

 Material:       Minimum 12 skumgummibollar, men blir roligare med ca 20 bollar. golvmarkeringsplatta (fungerar med kina hattar också, men skaderisken är högre då de glider om de trampar på dem.) ca 20 st, (se bild nedan)

Utförande:    Du delar in klassen i fyra grupper där varje grupp får en egen kvadrat (anpassa kvadraterna efter gruppernas storlek) När grupperna är på plats berättar du ex historien om andra världskriget alternativt programmet, grannfejden. Då har de möjligheten att välja vilket land de vill vara i detta världskrig, eller heta vad de vill. (det går att hitta på annat också). Du fördelar så att alla grupper har lika många bollar. Leken går ut på att få över alla till samma land eller håller på samma granne, genom att bränna dem med bollarna. Ex, en spelare med Olof, bränner en spelare ex Katarina då måste denne gå över och hjälpa Olof att vinna grannfedjen. När alla andra grannar förutom EN granne är tom, så har den grannen vunnit.

Regler:

  • Varje granne/land har 1st löpare som får lov att hämta bollar utanför sitt tomt/land, dock måste det bytas löpare hela tiden. Har tomt/landet en löpare ute, kan inte denna brännas.
  • I övrigt får ni själva sätta regler kring fusk och var som räknas som träff, ex. spökbolls-eller dodgeball

 

grannfejden                            www.Idrottlarare.se © 2011-13 kontakt@idrottslarare.se 

Ni finner det hos KGMAB

Ni finner det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt, Okategoriserade, Quick fix - lektionsplaneringar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam