Lekar av olika slag II – Quick fix

Har sammanställt lite olika lekar om ni får idé torka någon dag! 😉

Polis och demonstranterna!

Material: Inget

Antal deltagare: ca 8-20.

Lekens utformning: Två eller fler personer utses till att vara poliser. De andra deltagarna är demonstranterna. Dessa demonterar mot, bestäm med klassen, de fattar tag i varandra och bildar en stor ”hög” på golvet. Demonstranterna ska nu hålla fast vid varandra så hårt det är möjligt, givetvis får ni tänka på den skaderisk som finns i om någon håller den andra för hårt.

Polisernas uppgift blir att försöka sära på dessa demonstranter. Lyckas de, blir den ”tillfångatagna” personen också kravallpolis och ska hjälpa till att sära på övriga demonstranter. När högen är ”upplöst” är leken slut! Reglerna kan variera, bestäm med klassen

 

Vända kinahattar

Material: 30st kinahattar, gärna två olika färger

Antal deltagare: 8-30

Leken går ut på att du delar in din klass i två lag. Dessa lag skall sedan möta varandra i att vända kinahattar. Där det går ut på att försöka få alla sina motståndares ex röda kinahattarna upp och ner. I leken är det viktigt att laget utser en som skall försöka vanda tillbaka sina egna kinahattar. En bra lek som är väldigt konditionsbaserad plus att det är svårt att få fram en vinnare. En evighetslek.

Spegel

Antal deltagare: minst 2, tänk på att det behöver vara jämt, annars anpassa.

Material: Inget

Lekens utformning: Den går ut på att en person gör så svåra rörelser med sin kropp som möjligt, där kamraten skall göra samma sak, som i en spegel. Går att lägga till musik om man vill. Ett bra sätt att arbeta med sin kroppskontroll. Börja leken med att alla rörelser skall vara i slowmotion.

Ett Två Tre Rött Ljus!!!

Antal deltagare: 8-30

Material: Inget

Lekens utformning: Alla utom en person ställer sig bredvid varandra på en rad, helst några meter ifrån en husvägg eller liknande. Den ensamma personen ställer sig mot en vägg, med ryggen mot de andra. När alla är beredda så säger personen vid väggen “Ett, två, tre, Rött Ljus!” och vänder sig sen om. Medans han/hon säger detta ska alla andra skynda sig så långt fram de hinner. När personen vid väggen vänder sig om måste alla vara prickstilla, är det någon som rör sig får den personen gå tillbaka till startpositionen. Efter ett tag vänder han/hon sig om igen och säger åter igen “Ett, två, tre, Rött Ljus!” och så fortsätter det tills någon kommit fram till väggen. Den som står vid väggen väljer själv i vilket tempo han vill säga meningen, och hur länge han vill vänta med att vända sig bort igen.

Mimkull (med djurtema)

Antal deltagar: 8-30st

Material: Inget

Lekens utformning: Leken går ut på att en är tagare och resten jagade. Om någon blir tagen skall denne imitera det djur som tagaren visar. Den som blivit tagen får då stå och imitera djuret tills det att någon annan jagad springer fram till denne och imiterar samma djur i 3 sekunder. Klarar någon detta får båda springa iväg och bli jagade igen. Efter ett tag byter man jagare, man kan även leka med flera tagare. 

Ni finner det hos KGMAB

Ni finner det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Quick fix - lektionsplaneringar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam