Nytt spel på igång – YOU-FO

Jag fick under påsklovet möjligheten att få prova på ett nytt spel som är på väg in i Sverige.  Ett spel som vunnit flera priser i Europa de senaste tre åren. Det heter YOU-FO!! Det var som deras hemsida säger, easy to play – hard to master. Titta på youtube klippet nedan:

https://

Som idrottslärare såg jag flera möjligheter med detta spel men givetvis också nackdelar. Men jag väljer att återberätta mina positiva intryck. Bara genom att stå och kasta som ni kan se på videon ovan, så blev jag helt genomvarm på 10 min. Det involverar hela kroppen. För även om intrycket är, att det verkar vara ett ganska stående spel med lite rörelse, så har du mycket roterande med överkropp samt att det blir naturligt att du måste springa och hämta “frisbee” då den åker ner i backen alternativ springa och fånga den. Tekniken som behövs återfinner vi delar av i många andra idrotter såsom ultimate frisbee, innebandy, bränboll och tennis. Så den rörelse som behövs kommer många elever att hitta någorlunda snabbt är mitt antagande.

Efter att ha spelat i 40-50 minuter så var jag genomsvett och var märkbart trött i armar och axlar. Har bra träningsvärk i underarm och axlar idag! Men jag vill påstå att det skulle behövas några lektioner innan ett fullgott spel kan utföras med alla elever. Men möjligheten är oändlig på hur du kan bygga upp med olika spel fram till ett fulla matcher.

You.Fo

 

Skulle även fungerar på frisbee golf banan.

Vad jag vet, så finns det inte i Sverige ännu, men kommer att komma inom snar framtid. Visar en till film för att ge lite mer inspiration.

Återkommer när jag fått videon på hur det såg ut när jag spelade och när produkten kommer till Sverige.

Du hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam