Hur det är att arbeta på JENSEN västra gymnasium! (Del II)

Vidare i denna ganska långa roman om JENSEN, går det att läsa på många olika ställen på webben om JENSEN som arbetsgivare. Som arbetsgivare har de haft ofantligt många anställda. Men som nämnt i första delen kring arbetsbördan, så hittar jag efter en stund med hjälp av google ett par saker som stämmer, tar det som stämmer överrens med verkligheten.  Sanning 1, sanning 2 när det kommer till sanning 2 så vill jag hävda att under mina 5 år på samma plats slutar väldigt många.

Om vi tittar vidare på de punkter jag tagit upp, 2. Lönen/löneökningen 3. Grunder för löneökningen. 4. Resultat belönas.

Idag har jag inte så jätte bra koll på vilken ingångslön du har på skolan, men det ligger som jag förstått det av tidigare erfarenhet, som en vanlig lön. Men kraven är mycket högre, det är ingen lätt ledning du har att göra med, inte i alla fall Karolina A som var min rektor. Du ligger på mellan 24-27 000. Vissa har lite mer. Jobbar du på huvudkontoret, ja då sticker du iväg. Löneökningen är ingen vidare. Framförallt när de talar om att de verkligen belönar de som gör ett bra jobb.  Utifrån det utvärderingssystem som nämndes i första delen så jag i idrott och hälsa  aldrig legat under 4.0 i snitt på 5.5 år på samma arbetsplats. Nöjda kunder, har hur många positiva kommentarer som helst. Med tanke på att resultat belönas arbetade jag fram en planering, vilket innebar att min skola plus en annan sparade mycket pengar per år, kan inte skriva vad det blir på 5 år, men mycket. Med tanke på att resultat lönar sig. Resultat skulle belöna sig, jag fick 300 kr i lönehöjning, jippi. Bra belöning för att jag dragit ner skolans kostnad med många nollor per år.

Grunderna för löneökning är nöjda kunder, utvärdering, vad dina chefer ser för resultat. De ser inte så mycket, de har inte koll alls på vad du gör skulle jag vilja säga. De har för mycket själva de skall åstadkomma. Så de vill att du fyller i ett formulär som tar några timmar. Utifrån det får du en given löneökning, du har inget att säga till om. Det är allt mellan 1-5% höjning.

Kontentan är att du inte får någon vidare högre lön oavsett. Vidare har jag från mina kollegor hört många saker som har sagts i det forumet. De har inte någon riktig koll alls. Men din rektor har ett incitament på om skolan kan hålla ner kostnaden med många nollor.

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam