Hur det är att arbeta på JENSEN västra del III

Således vill jag göra en kort sammanfattning. Kontentan så här långt är att:

Du jobbar väldigt hårt, hårdare än på andra skolor. Lärare utöver det vanliga.

Du får ingen vidareutbildning externt. Inhouse endast!!

Dom går med vinst med hur mkt som helst enligt nätet ca400-500 milj. Men det dras åt överallt.

Du har inte bättre lön än någon annanstans. I min mening sämre, mindre ledighet.

Endast kvalitet tänk, inte personal.

Vi går vidare med 5. Arbetsplatsen mål 6. Personalhantering och omsättning. 7. Allmänna saker såsom ledarskapet.

Arbetsplatsen mål är väldigt, väldigt många. Den skall bli Sveriges bästa utbildningsplats som är huvudmålet.

de söker dig som:

 • Har viljan och förmågan att arbeta mot vår vision: ”JENSEN ska vara Sveriges bästa utbildningsföretag och ett tjänsteföretag av världsklass”.
 • Har viljan och kompetensen att nå våra fem strategiska mål inom kundnöjdhet,
  medarbetarnöjdhet, kvalitet/studieresultat, ekonomi och tillväxt.
 • Delar våra grundläggande värderingar.
 • Har ett starkt engagemang för människors utveckling och drivs av att utvecklas
  professionellt.
 • Vill och kan vara en tillgång för andra, är både självgående och en lagspelare.
 • Har känsla för kvalitet. Tar gärna starkt personligt ansvar för och vill vara delaktig
  i att kvalitetssäkra och utveckla verksamheten.
 • Vill arbeta i ett entreprenörsföretag som präglas av ett långsiktigt och starkt
  engagemang med målet att bidra till en bättre värld.

(vill ge beröm åt en sak, de är för jäkla bra på att rekrytera bra lärare och pedagoger, dom har så många bra pedagoger så det är löjligt. Men stannar dom? Inte många)

Vill säga att det är av vikt att ha mål för att lyckas. Men vill trycka på dessa: kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, kvalitet/studieresultat, ekonomi och tillväxt. Du skall uppnå dessa mål med väldigt lite resurser. Resurser är inte allt, givetvis inte. Men när du har kollegor som inte får böcker till sina kurser. Hur skall du nå kundnöjdhet och få de bästa lärarna att stanna, när det inte finns datorer så det räcker, när du inte får några pengar till din kurs, när du inte får gå någon utbildning som kostar pengar, hur skall du utvecklas och göra din kurs inspirerande för elever när du inte får gå någon vidareutbildning? Hur skall du kunna bidra till tillväxt när det nämnda inte finns?

Hur de hanterar personal på Västra är givetvis väldigt olika. Jag har fått bra bemötande och hjälp. Vidare har jag också givit mycket tillbaka, vilket är min åsikt. De har kanske någon helt annan. Men det jag har sett under mina 5.5 år på samma arbetsplats är att alla behandlas så olika. Om jag fick ledigt mitt i termin så kunde någon annan inte få det. När någon gjorde något som inte passade, ex var fackligt ansluten, då kunde denne person få sitta i samtal mot två i ledningen och försvara varför. (inte längre ang facket) En kollega hade 5o% undervisningstid, det var lika med 11 undervisningstimmar. Vet inte hur de räknade där, inte den enda gången något sådant här hänt.

Ledarskapet från vår rektor kan beskrivas på fler sätt, men tar ett exempel från i sommras. Kom tillbaka stolt efter semestern och säger. -Ja, det är första gången på 5 år som jag kan ta 6 veckor semester, det känns skönt och bra. Hmm, det förstår jag, men det är den enda sommaren du inte skulle gjort det. 3 av dina kulturbärare sade upp sig inom loppet på 6 veckor, kanske det ringer en klocka någonstans? Alla bra slutar.

Min slutsats blir att de inte bryr sig om vilket renomé de har.

Hårdingen: arbetet går före allt, ekonomiskt motiverbart går att göra,  konflikter avgörs utan att lösas, risk för stressymtom, dock en del finner en glädje i att satsa helhjärtat på uppgiftsinriktningen. Det är den typ av ledarskap som besitts.

Varför de behandlar personalen på detta sätt vet jag inte. De vill vara en av Sveriges mest attraktivaste arbetsplats. Med en chef som hon, med de lönerna, med de pedagogiska utvecklingar, med den korta erfarenheten som chefen har, med det material som finns tillhanda, med den icke befintiliga utvecklingspotensial som finns. Jag vet inte. Det finns de som säger att, det är ett sätt att hålla ner kostnaderna genom att byta ut mycket personal. Vad vet jag, vi arbetar inte med aktier, Vi utbildar människor.

Faktum är att renommét på staden är kass. Googla lite så får du se!

Vill du veta mer hur det är så kasta iväg en fråga eller två, några som vill fylla på gör det.

Tänkte avsluta med en härlig bild som finns i alla skolor! Tänker inte gå in på någon analys, men ni fattar nog.

Pengar, pengar är vad du är!

Kunden i fokus-inte du!  Vi sparar pengar-ca 100 miljoner varje år!

 

 

 

 

 

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur det är att arbeta på JENSEN västra del III

 1. scar skriver:

  Tack för bra info, stod i valet o kvalet om jag skulle börja jobba på JENSEN eller jag skulle ta ett annat erbjudande. Jag tror jag har bestämt mig definitivt efter att googlat lite och läst dina informativa inlägg!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam