Konklusion

De sista inläggen som inte varit om min tidigare arbetsgivare har handlat kost och träningslära på min skola. Vi hade prov idag för att avsluta den teoretiska delen av vårt långa arbeta kring träning, kost, normer, könsroller, anabola, narkotika, träningsschema och progression kring olika sätt att träna. Träna med vikter, maskiner, kroppen som vikt och även provat på body pump samt flowin.

Upplägget har varit att de har fått den teoretiska delen varvat med den praktiska. Det vill säga att vi har pratat om vilka sätt det finns att träna på och sedan utfört dem på det gym som vi befinner oss på dagligen. Så varannan lektion har varit teoretisk. Utifrån det, vilket nämnts tidigare, så har jag velat se den progression eleverna skall ha gjort från lektion till lektion. Det vill säga 9 veckor av gym.

Med det i åtanke, varannan lektion praktisk varvat med varannan teoretiskt så har majoriteten av mina elever inte fattat något. Jag gör ngt fel, det måste vara så. Vi har pratat om kost och träning i timmar. En fråga på provet, som är, ett, kryss, två. Vilket näringsämne är  det mest energi rikaste. 1. Fett 2. kolhydrater 3 proteiner. 90% svarar kolhydrater.

En annan fråga; Vilken typ av muskelfibrer vill styrkelyftare träna? 1. Typ 1 muskelfiber 2. Typ 2 muskelfibrer 3. Typ 3 muskelfibrer. Där svarar ca 40% Typ 3, jag har aldrig pratat om typ 3.

Frågar mina kollegor hur det ser ut hos dem, de säger, det ser likadant ut hos oss.

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Det dagliga arbetet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam