Hur mäter jag vilopuls med klocka och finger?

Att mäta din vilopuls med fingret och en klocka är ganska enkelt. Här är stegen du kan följa:

  1. Hitta din puls: Du kan känna din puls genom att placera pek- och långfingret på insidan av handleden, på tummens sida. Du kan också känna pulsen på halsen genom att placera två fingrar mellan struphuvudet och nackmusklerna. Jag föredrar denna metod då den är säkrare och det är lättare att hitta pulsen vid halsen.
  2. Räkna pulsslagen: När du har hittat din puls, använd en klocka eller en timer och räkna antalet pulsslag du känner på 60 sekunder. Detta ger dig din puls per minut.
  3. Mät på morgonen: Din vilopuls är lägst på morgonen när du vaknar. För att få en korrekt mätning av din vilopuls, mät den så snart du vaknar upp, innan du stiger upp ur sängen.

Kom ihåg att din vilopuls kan påverkas av faktorer som stress, koffein, alkohol, uttorkning, och mediciner. Om du märker några ovanliga förändringar i din vilopuls, bör du kontakta en läkare.

Observera att denna metod ger en uppskattning och kanske inte är lika exakt som att använda en pulsmätare eller ett EKG. Om du vill ha en mer exakt mätning, överväg att använda en pulsmätare eller söka professionell medicinsk hjälp.

GLÖM INTE ATT MÄTA VILOPULSEN PÅ MORGONEN; ELLER NÄR DU LEGAT HELT STILL CA 15MIN.

#vilopuls #konditionsträning #hälsomått

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam