Mindfulness i skogen

Mindfulness handlar bland annat om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet. Där du lär dig att välja hur du vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Mindfullness är något som vi behöver träna på. Vi lär oss inte det i all hast. Mindfulness är inget nytt, utan kommer ur 2500-åriga traditioner. Det är en av grunderna i den buddhistiska filosofin och psykologin med avsikt att minska lidande och finna lycka och stillhet.

Syfte: En del i mindfulness är att förstå hur man agerar och varför. Det vi upplever här och nu påverkas av det som har varit. Något påminner om det förflutna, en röst, en gest, en viss situation, och snabbt kopplar hjärnan ihop det gamla med det som sker nu. Känslor och tankar färgar upplevelsen av situationen och påverkar hur man beter sig. I kursen idrott och hälsa 1 undervisningen ska leda till att eleverna utvecklar kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i arbete och i vila, om livsstilens betydelse samt konsekvenserna om bra hälsoarbete. Vidare i kursen skall du som elev lära dig hur natur, utemiljö kan vara en källa till välbefinnande.

 

Download (PDF, 501KB)

 

IMG_2282.PNG

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Det dagliga arbetet, Friluftsliv, GY11, Pedagogik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam