Isvaksvecka – Hellasgården

Direkt efter sportlovet så har vi badat isvak på Hellasgården i Nacka. Det har varit två intensiva dagar med mycket kalla händer och fötter. Det har gått riktigt bra och det är inte fel att bjuda ut 250 elever till en så här härlig dag.

 

 

Vaken såg enligt oss lärare väldigt inbjudande ut. Skulle rekommendera Hellasgården för att bada isvak. Nackdelen är att de tar 900:- i timman. Skulle kunna vara lite billigare.

På genomgången så gick vi igenom hur eleverna skulle göra för förförande när de gått i vaken.

1. De vänder sig mot isen.

2. Säkrar sig med vänster isdubb.

3.Visslar 2-3 ggr för att få kontroll på andningen.

4. Tar fram hansa linan och kastar upp den på isen.

5. Tar fram höger isdubb och säkrar sig helt.

6. Ligger kvar i vaken och tar min 5 djupa andetag för att få kontroll på situationen. Vidare får vi även med de centrala innehållet när det kommer till mental träning. Andningen det vill säga.

Om eleverna lyckades göra allt det ovan på ett kontrollerat sätt utan att få en massa panik och kände att de hande kontroll så uppnådde de A på denna övning. Vidare även de som inte badade hade givetvis inte möjlighet att uppnå det på detta kunskapsområde. Dock om de kom ut så uppnådde de E. Vi har givetvis andra saker som gör att de kan uppnå A på kursen, så det stod inte och föll på detta. Kriterierna hittar ni på ett tidgare inlägg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till nästa gång!

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Det dagliga arbetet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam