Ledarskapstest – Belbins typkaraktärer

Personlig kartläggning – Belbins typkaraktärer

Denna kartläggning bygger på teorier från en man vid namn Raymond Meredith http://sv.wikipedia.org/wiki/Meredith_Belbin Belbin (född 1926) och som är en brittisk forskare inom ledarskapsområdet, mest känd för sin forskning kring hur teamarbete i ledningsgrupper.

Belbin kom 1981 ut med boken Management Teams, där han redovisar resultaten från forskning på hur medlemmar av ett team interagerar under artificiella affärsspel. Ett huvudresultat är att medlemmarna i ett framgångsrikt team tillsammans täcker upp åtta olika roller (i boken Teamroller i praktiken läggs även specialistrollen till som en nionde roll men den återfinns inte i detta test). Utifrån detta utformade Belbin ett test för att tidigt synliggöra de olika rollerna i ett tidigt stadium.

Detta test kan användas till att bilda grupper och/eller skapa diskussioner. Testet består av sju frågor där man utgår ifrån påståenden.

Det viktiga är att du som genomför testet är så ärligt som möjligt och visar på en viss grad av självinsikt, ju mer desto bättre.

Du behöver vara medlem för att komma åt de sidorna nedan, de ligger på www.idrottslarare.se Det är ett bra sätt för att titta på ledarskapssammansättningar.  

1. Kartläggning av din personlighet

2. Resultat av kartläggning

3. Vad är du för ledare?

Ni finner det hos KGMAB

Ni finner det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt, Det dagliga arbetet, Quick fix - lektionsplaneringar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam