Tekniska hjälpmedel för att hjälpa dig i vardagen!


xlowib10u8z5hrd4ckvt

Med appen ”Rädda Hjärtat” kan du rädda liv med din mobiltelefon. Appen ger dig möjlighet att ge stöd i en akutsituation, lära dig mer om hjärt-lungräddning samt lokalisera var närmaste hjärtstartare finns. Våga agera, tillsammans räddar vi liv – Ladda ner appen nu. Appen är framtagen av Hjärt-Lungfonden och HLR-rådet. Låt eleverna få träna själva med denna app!

Socrative.com: Hänvisar här till sidan och titta på den instruktionsvideo som finns. I detta program som är helt gratis finns många möjligheter.

eClicker:

google docs: Har väldigt mycket som du kan göra som lärare. Det bästa enligt mig är att du kan skapa flera olika formulär som eleverna svarar på och du får en sammanställning i ett excel dokument. Du kan även skapa “läxor” med dessa också. Vidare om alla dina elever har ett gmail konto så kan du dela med dig av dokument, men också se när eleverna skriver i dokumentet i realtid. Ett perfekt sätt för att se vilka som varit aktiva i grupparbetet.

Google short url: Om du har långa url adresser så kan du korta ner den till ett få bokstäver. Bra att använda sig av när du gör frågor i de programmen ovan.

mentimeter.com: Med Mentimeter kan du skapa frågor som eleverna svarar på i realtid. För gratis versionen så kan du endast skapa några frågor åt gången. Men det som är bra, är att du får se svaren i realtid. Ett exempel för användningsområde är att avsluta en lektion och se vad eleverna befinner sig i sin förståelse.

Geocaching: är en modern form av skattjakt. Det har funnits ett tag, men har blivit ett populärt sätt att leta efter skatter. Vidare spelas detta spel över hela världen, men jag skulle vilja hävda att det är ett bra sätt att hålla igång både kroppen och knoppen och det kan ge lektionerna en extra krydda. Skulle vi inte kunna kalla det; ”orientering 2.0″. Sök på Itunes eller Android market för att hitta flera olika alternativ.

QR-koder: En QR-kod är ett slags streckkod, en bild som innehåller inbäddad information, text och/eller siffror. Detta kan du använda dig till ganska mycket, orientering är ett exempel.

Dropbox: Ett ställe där ni kan lägga upp dokument, filmer, bilder eller annat som ni behöver för skolan. Kopiera länken i public foldern och skicka ut den till eleverna, de kan ladda ner det direkt i sin dator eller telefon. Googla dropbox.

Pedagog stockholm har skrivit en del om olika appar som kan användas till undervisningen, kanske inte direkt applikation till idrott och hälsa, men det går att tänka i nya banor för att applicera det på idrotten.

http://www.skolappar.nu har appar för alla ämnen, där kan ni hitta mycket nyttigt. Finns lite för idrott och hälsa också, dock inga som är gratis.

Om ni har några andra hjälpmedel, appar eller några program som ni skulle vilja rekommendera så skriv gärna det. Finns många som sitter på bra saker där ute!

 

Ni finner det hos KGMAB

Ni finner det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt, Det dagliga arbetet, Okategoriserade, Pedagogik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam