Ettorna har börjat!

Idag hade vi en kick off för våra ettor på skolan. Det har diskuterats fram och tillbaka när det kommer till elevers möjlighet att byta skola. Då har den skolan som jag arbetar för kommit fram till att en kick off där eleverna får lära känna varandra, lyfta fram vårt konceptet som vi har skall förhoppningsvis bidra till att eleverna stannar kvar på skolan. Eleverna byter skolor hela tiden vilket är ett problem, men framtaget av vår demokrati. Som med allt, finns för och nackdelar med.

Kan inte ändå låta bli att känna, vissa skolor hänger med, de gör saker rätt, medens andra inte gör det. Vi kastar ut en livboj med diverse aktiviteter som är bra alternativt mindre bra. Klart att utan elever har vi ingen verksamhet. Men faktum kvarstår att vi har mindre elever i gymnasieskolan och grundskolan, för att föräldrarna inte legat på för 15 årsedan :-). Denna upp och ner period kommer med jämna mellanrum.

Men någonstans får jag även känslan, vad gör vissa skolor rätt och andra inte? Handlar det om något mer? Elevunderlaget är vad det är, varför kan då vissa skolor öka med flera klasser, medan andra inte?

Vidare så var vi iväg i skogen för att arbeta med gruppsammanhållningen, så att de känner samhörighet med klassen fort. Responsen i den klass jag var med, var god. De köpte konceptet och verkade vara nöjda med de två första dagarna som de haft med skolan. Vi hade regnuppehåll så det rullade på bra, mycket skratt samt funderingar, framförallt funderingar kring saker och ting som har med skolan att göra.

Framtiden får utvisa ifall de väljer att stanna kvar i skolan som de valt som första alternativ. Hoppas det för skolans skull och dess lärare som arbetar där. Jag har sagt upp mig. Har en del tankar kring det också, ett annat inlägg.   

Men vi vet alla, att bara ta beslut är svårt oavsett ålder. Men frågan är; Hur kommer det gå i denna skoldjungel, när det finns valmöjligheter till allt? Svårt att veta vad man vill vid 15års ålder.

Vi ses snart igen!

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Det dagliga arbetet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam