Reflektion på orienteringen

Det har rullat på ganska bra med orienteringen i lill-janskogen nu dessa veckorna. Ställa sig frågan, varför har du orientering och karkunskap i skogen vecka 40-43. En befogad fråga givevis. Eftersom jag kom till min nya arbetsplats 9 veckor efter skolstart så kunde inte min vikarie ta den delen. Denne kände sig inte trygg i friluftsliv och orientering. Då ville jag komma igång med det så snabbt som möjligt.

Själva upplägget som varit för det kan du läsa i tidigare inlägg, orientering. Men har nu denna vecka haft lite examination på orienteringen. Skapade tre kartor, kallade dem E, C & A karta. Svårighetsgraden är som ni förstår, stigande.

Syfte

Syftet med tidigare lektioner är att du skall ha lärt dig grundläggande metoder och redskap inom friluftsliv. Genom de tidigare lektioner vi haft, skall du genom närvaron fått redskapen för att kunna bedriva en trygg och säker vistelse i naturen. Med en trygg och säker vistelse i naturen är det viktigt att känna sig trygg i mark och skog. Vidare är det viktigt att förstår dig på och kan läsa karta på ett sådant sätt att du känner dig trygg. Det innebär att kartkunskapens är väldigt viktig.

 

Centralt innehåll

C2 Motions-, idrotts- och friluftsaktiviteter som utvecklar en allsidig kroppslig förmåga. C5 Utemiljöer och naturen som arena för rörelseaktiviteter och rekreation.                    C6 Metoder och redskap för friluftsliv.

Kunskapen/färdigheten inom betygets bokstav!

Eleven kan med godarörelsekvaliteter genomföra aktiviteter i naturmiljöer. Eleven kan med goda rörelsekvaliteter genomföra en bredd av aktiviteter som utvecklar den kroppsliga förmågan

 

 Eleven kan med säkerhet och med goda rörelsekvaliteter genomföra aktiviteter i naturmiljöer.

Eleven kan med säkerhet och med goda rörelsekvaliteter genomföra en bredd av aktiviteter som utvecklar den kroppsliga förmågan.

 Eleven kan med säkerhet och med goda rörelsekvaliteter genomföra aktiviteter i naturmiljöer.

Eleven kan med säkerhet och med goda rörelsekvaliteter genomföra en bredd av aktiviteter, även av komplex karaktär, som utvecklar den kroppsliga förmågan.

Examination i orienteringen är ett delmoment i kursen där vi kommer att mäta kunskapskraven för de andra friluftslivsaspekterna i andra uteforum. Ni kommer att utföra orienteringen två lektioner i rad. Det vill säga att ni har två chanser på er att uppnå den nivån som ni vill uppnå. Vidare kommer ni till våren få ytterligare en chans.

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Det dagliga arbetet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam