Jämförelse

Jag har inte varit på många skolor i mitt korta yrkesmanna liv. Jag har varit på ett gymnasium i nästan 6 år och har nu bytt skola. Anledningen till att jag bytte var att på den skolan jag var på inte utmanande mig på något sätt. Det var som att gå och kissa varje morgon, det bara rullade på. Jag skulle kunna säga att vårt förhållande inte riktigt arbetades på. Vi tog varandra för givet, vilket är livsfarligt. Har alltid sagt det, att den dagen jag känner stiltje i mitt yrke som lärare kommer jag att byta yrkesbana. Det värsta som finns i enligt mig, är att undervisa, men tycka att det är tråkigt. Vi utbildar. Säger ingen mer där.

Nu, på den nya skolan som jag befinner mig på. Så är det väldigt mycket som natt och dag när det kommer till idrotten. Sen är det aldrig bra att jämföra, men vem gör inte det. Försöker, men kommer lätt in på det. Vem har inte bytt respektive och jämnfört saker och ting? Nä, inte du nä. 🙂

När det kommer till min nya skola. Så finns det nästan ingen tillstymelse till någon betygshets. Menar då idrotten. De är ganska likgiltiga. Är jag godkänd eller har jag uppnått E? Ja, men då är jag nöjd.

Min utmaning här är att få dem att vilja mer inom idrotten. Att få dem att röra på sig ännu mer. Att vilja veta mer om hur kroppen fungerar, hur, vad och varför det är bra med träning. De är så stillasittande ändå, sen, eftersom de har studerar i ett yrkesprogram där de kommer sitta 8-10 timmar varje dag, så behöver de förstå och vilja röra på sig mer. De får ändock ett gymkort av skolan, där har jag en grym förutsättning. Jag återkommer med lite mer info om nästa block som jag tänkte börja med. Kost och träningslära.

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam