I julens hetta!

Det blir alltid några grader varmare framåt julen. Tempot dras upp, fler kokande huvuden, mycket suckande, mörkt till och från jobbet och elever med dess vårdnadshavare som håller på med dessa mail och ifrågasättande omdömen/betyg. Deras barn är bäst i världen, finns inte en chans att han/hon bara uppnådde E i betyg. Jo det är det, sluta curla, börja coacha.

Eleverna är givetvis också trötta på oss lärare, höra allt vårt snack om formativ bedömning, feedback, gör det här, tänk så här, dessa nya betygskriterier och 3o lärare säger olika om hur det skall bedömas samt tolkas. Det finns inte någon direkt sam-bedömning för hela vår skola om jag skall vara ärlig. Forfarande är det majoriteten av våra lärare som sätter B och D på uppgifter, vi är tillbaka till VG+, G+ eller MVG-, är ganska säker på att det inte var tanken. Sen finns det lika många förklaringar bland vårt kollegie om att de tycker, jo, jag kan sätta ett B på en uppgift om …………… Visst, kör på det. För trött för tillfället för att argumentera emot. Kanske till våren.

Ni skolor som kommit på ett bra och uppskattande sätt om hur er sam-bedömning ser ut på skolan, dela gärna med er. När det kommer till det nämnda i ämneslaget, (idrott och hälsa) så är vi en bra bit på väg, men långt kvar.

Alla är trötta nu, det är 8-10 dagar beroende på vilken skola du arbetar på. Hösten är en lång uppförsbacke i ett maratons liknade lopp. Vi har höstlovet som blir lite som en raksträck:a då vi hinner hämta andan, men sen fortsätter den uppåt. Det är segt nu, omdömen som skall kommuniceras, betyg skall sätta, F/IG varningar skall skrivas och meddelas, nya EVK.

Ser fram emot när det börjar gå nerför, jag håller ut fram till lovet. Våren är nedförsbacke i mina ögon. Kommer nog några inlägg nu i dessa dagarna som är kvar.

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam