Prövning del II

För ett tag sedan skickade jag en drös frågor till skolverket för att försöka få en större klarhet med prövning i idrott och hälsa. Jag har även skrivit lite om det i del I Svaren kommer nedan:

Prövning för den som är elev i gymnasieskolan

24 § En elev i gymnasieskolan har rätt att genomgå prövning vid den egna skolenheten i alla kurser och det gymnasiearbete som ingår i elevens individuella studieplan, om eleven inte tidigare har fått betyg på kursen eller gymnasiearbetet eller om eleven har fått betyget F.

Prövning för den som inte är elev i gymnasieskolan

25 § Den som inte är elev i gymnasieskolan men som vill ha betyg därifrån har rätt att genomgå prövning i alla kurser som får finnas på ett nationellt program utom de kurser som bara får anordnas på vissa utbildningar. Rätten gäller också gymnasiearbetet.

Prövning får göras endast vid en skolenhet som anordnar den aktuella kursen eller, när det gäller gymnasiearbetet, utbildning inom det kunskapsområde som gymnasiearbetet avser.

Hur en prövning ska gå till finns inte reglerat. Prövningen ska dock utformas så att alla betygssteg är aktuella. Bedömningen ska dock alltid utgå ifrån kursplanens mål och kunskapskraven. En prövning kan läggas upp vid flera tillfällen och kan utformas på olika sätt beroende på vilka kunskaper eleven behöver visa. Det är upp till skolan att besluta om hur prövningen ska gå till.

Om du har ytterligare frågor är du välkommen att återkomma till oss på Skolverkets upplysningstjänst på 08 – 52733200.

Om ni känner er någon klokare av det ovanämnda så kan jag säga, bra. Jag blev inte det. Suck! Visst att alla skolor har olika förrutsättningar, men vad blir det för kvalitet på dessa? Borde finnas lite mer riktlinjer när det kommer till prövning i praktisk-teoretiska ämnen. Trött nu, behöver påsklov.

Ni hittar det hos KGMAB

Gilla/Dela med dig!

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Det här inlägget postades i Prövning Idrott och hälsa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Protected by WP Anti Spam